Rejs i H.C. Andersens hjulspor og besøg Broholm Slot

Eventyrdigteren H.C. Andersen var hyppig gæst på fynske slotte og herregårde. Her fandt han inspiration til de fortællinger, som stadig kan give os svar på livets store spørgsmål. Hent H.C. Andersen Trail app'en og se Fyn med digterens øjne Hent appen ved at gå til App Store eller Google Play og søg efter Hans Christian Andersen Trail.
Du kan også følge linket her


Så er du klar til at følge i sporene på H.C. Andersen: Tag ud i det fynske landskab og drag i digterens fodspor. Hele 15 fynske herregårde og slotte har en særlig H.C. Andersen historie at fortælle.
Se mere om H.C Andersen Trail her


H.C. Andersen og Broholm Slot

I1836 lagde digteren vejen forbi Broholm Slot. I romanen Kun en Spillemand fra 1837 har opholdet på Broholm året før sat sit spor: "Rask vandrede de fremad mod Herregaarden Broholm. Skovens Blade vare transparente, Violerne voxte i hele Buske, Skovmærkerne stode i Blomster, og mellem Træerne saae de ud over Beltet og Langeland, der fortonede høit med sine Skove og Veirmøller."

Få mere information og hent en app på:

Den gamle baronesse i H C.Andersen’s roman De to Baronesser (fra 1848), har sin baggrundshistorie fra Fru Mette Banners på Hagenskov, det tidligere ”Frederiksgave”, men karakteren er modelleret over fru Edel Marie Sehested fra Broholm Slot.
H.C.Andersen besøgte Broholm Slot flere gange i perioden fra 1836-1845.

Og under sit første ophold på Broholm, skrev han i 1836, et digt til fru Edel Marie Sehested.

Naar Skov og Strand os skille ad,
Som Mindets Bro, staaer dette Blad,
Maa end i Tiden det forgaae,
Erindringen har Vinger paa!
Alt flygtigt er paa Livets Ø,
Skue Blomstens Pragt, snart maa den døe!
- Thi lystig hen ad Livets Strøm!
husk, Glæden er en deilig - Drøm!

venlig Erindring om
H.C. Andersen
Broholm den 3 August 1836.