BROHOLM SLOT

EVENTYRLIG FYN


En herlig levende appetitvækker som fremhæver de mange gode grunde til at vælge Fyn som jeres næste feriedestination.

Se filmen "Eventyret Fyn" her
Broholm er et af Fyns små romantiske slotte. Det har lagt navn til både et æble og en hund.
Set udefra gør den lille gule bygning ikke meget væsen af sig. Men så snart døren bliver åbnet, kommer indtrykkene strømmende. Loftet med det spinkle træskelet og det sekskantede ovenlysvindue.....

Læs hele artiklen her

Dagens ret med Signe Ryge på Broholm Slot - tv2fyn.dk

Dagens ret er en ny programserie på TV Fyn. Signe Ryge drager rundt på Fyn og besøger fynske spisesteder med en god historie.

Se filmen her

Broholm Slot og Smagen af Fyn

Spisesteder på Fyn

Spisestederne i Smagen af Fyn har det til fælles, at de har fokus på at anvende lokale råvarer af bedste kvalitet, og at maden bliver lavet fra bunden. Hos dem kan du få fortællingen om, hvor koen har tygget drøv, og hvad særligt der er ved lige netop denne ost fra det lokale mejeri.

På Broholm Slot bringer værelserne og suiterne dig tilbage til stateligheden i forgangne århundreders overklasseliv i. Det er næsten som at vågne i baronens seng. Nyd udsigten over voldgrav, park og beroligende landlige omgivelser... samt fraværet af fjernsyn og telefon på værelserne.


Se filmen her

Børsen Pleasur: Sydfynsk gourmet med gods i

Broholm Slot serverer vellykket, klassisk gourmetmad i fortryllende omgivelser

Læs hele artiklen herDanske slotte: Broholm Slot - Vist på DR2, 30. jul. 2011 første gang


Madværten Anne Hjernøe og tv-dokumentaristen Anders Agger indlogerer sig på det eventyrlige slot Broholm på Sydfyn og udforsker livet, maden og stemningen på det over 700 år gamle slot. På slottet bor den oprindelige adelige slægt, som nu kører på 13. generation, og som kæmper for at bevare slottet i familiens arv. Anne og Anders går på opdagelse i slottets historie og gamle gemmer. De lever sig ind i en verden med store hunde, heste, gedder i voldgraven og spøgelser på loftet. På tur i nærområdet... Vis mere


Se filmen her

DR Dokumentaren: "Slotsfruer" af Per Wennick

Kammerdame Anne Lütken, Broholm Slot. Siden 2. Verdenskrig har en mørk skygge hvilet over Broholm, men den gøres der op med nu. Sammen med sin mand har Anne Lütken restaureret slottet, som i dag er hotel-, konference- og hestecenter. Det er for eksempel her, at DM i dressur for seniorer afholdes hvert år.

"Under åben himmel" med Signe Ryge

Under Åben Himmel besøger Broholm Slot ved Gudme.
Signe Ryge besøger Broholm Slot ved Gudme og får en rundvisning af den unge godsejer Anders Sehested.

"Hvad er det værd?"

I sæsonens sidste "Hvad er det værd?" besøger Anja Thordal en af landets ældste herregårde, Broholm Slot på Østfyn.
Vurderingseksperterne Kasper Nielsen og Peter Reitzel sætter pris på de gamle møbler og kunstgenstande på Broholm, som også er kendt for sine Broholmerhunde og sit bibliotek med den unikke bogsamling.

"Vægtløs mand under truende sky" af Martin Hall

Uddrag fra den danske musiker og forfatter Martin Halls dagbogsnotater om sit uventede besøg på Broholm, skrevet i forbindelse med hans rolle som dommer i DR1’s store tv-konkurrence "Talent 2008"

Onsdag den 8. oktober, 0.28

Efter biblioteksforedraget blev jeg hentet af Jesper Henriksen, den daglige leder på Oure Højskole hvor jeg skal holde endnu et i morgen formiddag. Af samme grund var det meningen, jeg skulle overnatte på skolen, men som en overraskelse kørte han mig i stedet til Broholm Slot, hvor han havde indlogeret mig for natten.
Ør af udmattelse og med hovedet fuld af tidens medievirvar blev jeg mødt af stedets vogter ude i slotsgården, budt velkommen og fik højtideligt overleveret stedets nøgler. Han viste mig kort rundt i salene og biblioteket, hvorefter både han og højskolelederen forsvandt.
Så her sidder jeg: Ene mand i en enorm sal. Som en anden udstillingsgenstand, blødt oplyst af stedets lysekroner. En rekvisit blandt blomsterarrangementer, familieportrætter, pejse og ildragere, broderede puder og lysestager, plyssofaer og udstoppede isbjørne fra Grønland. Ene mand på mit eget slot ... i hvert fald for en enkelt nat.
Læste lidt i stedets annaler. Siden 1326 har Broholm været et mødested for stolte og initiativrige slægter som Ulfeldt’erne, Skeel’erne og Sehested’erne, der her, i sikkerhed bag de brede voldgrave, omgikkes med rigets andre mægtige. Broholm, som det står i dag, er dog af årgang 1642, men man vejrer tydeligt den ånd, som syv sekler har efterladt, de forgangne slægters liv og levned, hvilket oser ud af både gyldenlæder og paneler. Her spøger det sengotiske. Her kærtegnes man af historiens vingesus.
I morgen tidlig vil jeg få serveret morgenmad i Den Kinesiske Spisestue. Nu skal jeg bade min krop i badekarret med løvefødderne. På mit værelse i borghjørnet.


Onsdag den 8. oktober, 9.11

Forlod med tungt hjerte Broholm efter en overdådig morgenmad.
Da jeg vågnede, ordnede jeg mit morgentoilette, hvorefter jeg som aftalt indfandt mig i Det Kinesiske Spisestue til morgenmad. Alt var gjort klar. Der var dækket op med levende lys, porcelæn og sølvtøj. Fødevaresortimentet bestod af lunt bagværk, brød og ost, en række eksotisk-udseende pølser og marmelader, kaffe og te samt friskpresset juice og vand.
Stadig ikke et øje at spore nogetsteds.
Portrætterne på væggene fulgte min gøren og laden. Jeg nød morgenmaden i århundredernes stiltiende accept.
Først da jeg atter gik over gården for at hente mine ting på værelset – værelse # 9, Hannibalrummet – så jeg en skygge i vinduet til det, jeg må formode, var køkkengemakkerne.
Vi lever alle i en verden befolket af spøgelser. Nogle i mere fast form end andre.

*

Forfatter: Martin Hall
Forlag: Lindhardt og Ringhof (2008)