BROHOLM SLOT


Læs tidligere gæsters anmeldelser om Broholm på Tripadvisor her

Et møde med fortiden på Broholm Slot

En artikel i Jyllands-Posten 08.07.2013


Læs artiklen her

Dagens ret med Signe Ryge

Programserie på TV2 Fyn 01.11.2012

Signe Ryge drager rundt på Fyn og besøger fynske spisesteder med en god historie.

Se filmen her

Smagen af Fyn

Spisesteder på Fyn

Spisestederne i Smagen af Fyn har det til fælles, at de har fokus på at anvende lokale råvarer af bedste kvalitet, og at maden bliver lavet fra bunden. Hos dem kan du få fortællingen om, hvor koen har tygget drøv, og hvad særligt der er ved lige netop denne ost fra det lokale mejeri.


Broholm Slot
For enhver med blot et minimum af historisk flair eller romantisk-nostalgisk faible er et besøg eller ophold på Broholm Slot en spændende odyssé gennem næsten 700 års danmarkshistorie fra Christoffer II til Margrethe II.

Læs mere her

Sydfynsk gourmet med gods i

En artikel i Børsen Pleasur 02.04.2012

Den ny a la carte-restaurant på sydfynske Broholm Slot serverer vellykket, klassisk gourmetmad i fortryllende omgivelser

Læs hele artiklen her



Slotsfruer

DR Dokumentaren af Per Wennick

Kammerdame Anne Lütken, Broholm Slot. Siden 2. Verdenskrig har en mørk skygge hvilet over Broholm, men den gøres der op med nu. Sammen med sin mand har Anne Lütken restaureret slottet, som i dag er hotel-, konference- og hestecenter. Det er for eksempel her, at DM i dressur for seniorer afholdes hvert år.

Se dokumentaren her:


Under åben himmel

Programserie på TV2 Fyn med Signe Ryge

Signe Ryge besøger Broholm Slot ved Gudme og får en rundvisning af den unge godsejer Anders Sehested.

Se afsnittet her:


Hvad er det værd?

I sæsonens sidste afsnit "Hvad er det værd?" besøger Anja Thordal en af landets ældste herregårde, Broholm Slot på Østfyn.
Vurderingseksperterne Kasper Nielsen og Peter Reitzel sætter pris på de gamle møbler og kunstgenstande på Broholm, som også er kendt for sine Broholmerhunde og sit bibliotek med den unikke bogsamling.

Se afsnittet her:


Vægtløs mand under truende sky

Uddrag fra den danske musiker og forfatter Martin Halls dagbogsnotater om sit uventede besøg på Broholm, skrevet i forbindelse med hans rolle som dommer i DR1’s store tv-konkurrence "Talent 2008"

Onsdag den 8. oktober, 0.28

Efter biblioteksforedraget blev jeg hentet af Jesper Henriksen, den daglige leder på Oure Højskole hvor jeg skal holde endnu et i morgen formiddag. Af samme grund var det meningen, jeg skulle overnatte på skolen, men som en overraskelse kørte han mig i stedet til Broholm Slot, hvor han havde indlogeret mig for natten.
Ør af udmattelse og med hovedet fuld af tidens medievirvar blev jeg mødt af stedets vogter ude i slotsgården, budt velkommen og fik højtideligt overleveret stedets nøgler. Han viste mig kort rundt i salene og biblioteket, hvorefter både han og højskolelederen forsvandt.
Så her sidder jeg: Ene mand i en enorm sal. Som en anden udstillingsgenstand, blødt oplyst af stedets lysekroner. En rekvisit blandt blomsterarrangementer, familieportrætter, pejse og ildragere, broderede puder og lysestager, plyssofaer og udstoppede isbjørne fra Grønland. Ene mand på mit eget slot ... i hvert fald for en enkelt nat.
Læste lidt i stedets annaler. Siden 1326 har Broholm været et mødested for stolte og initiativrige slægter som Ulfeldt’erne, Skeel’erne og Sehested’erne, der her, i sikkerhed bag de brede voldgrave, omgikkes med rigets andre mægtige. Broholm, som det står i dag, er dog af årgang 1642, men man vejrer tydeligt den ånd, som syv sekler har efterladt, de forgangne slægters liv og levned, hvilket oser ud af både gyldenlæder og paneler. Her spøger det sengotiske. Her kærtegnes man af historiens vingesus.
I morgen tidlig vil jeg få serveret morgenmad i Den Kinesiske Spisestue. Nu skal jeg bade min krop i badekarret med løvefødderne. På mit værelse i borghjørnet.


Onsdag den 8. oktober, 9.11

Forlod med tungt hjerte Broholm efter en overdådig morgenmad.
Da jeg vågnede, ordnede jeg mit morgentoilette, hvorefter jeg som aftalt indfandt mig i Det Kinesiske Spisestue til morgenmad. Alt var gjort klar. Der var dækket op med levende lys, porcelæn og sølvtøj. Fødevaresortimentet bestod af lunt bagværk, brød og ost, en række eksotisk-udseende pølser og marmelader, kaffe og te samt friskpresset juice og vand.
Stadig ikke et øje at spore nogetsteds.
Portrætterne på væggene fulgte min gøren og laden. Jeg nød morgenmaden i århundredernes stiltiende accept.
Først da jeg atter gik over gården for at hente mine ting på værelset – værelse # 9, Hannibalrummet – så jeg en skygge i vinduet til det, jeg må formode, var køkkengemakkerne.
Vi lever alle i en verden befolket af spøgelser. Nogle i mere fast form end andre.

*

Forfatter: Martin Hall
Forlag: Lindhardt og Ringhof (2008)