BROHOLM ÆBLET

Broholm Slot kan også bryste sig af Broholm Æblet, også kaldet Broholm Rosenæble, der gror i parken i nærheden af hovedbygningen.

Æblet stammer fra Broholm Slot, hvor dets modertræ stod i parken, og blev første gang lagt mærke til ved frugtudstillingen i København til Havedyrkningens Fremme i 1866.

Det er et ret lille spiseæble, som - på trods af sin lidenhed - er meget saftigt. Træet vokser svagt og med alderen bliver det temmelig åbent med en bred og stiv krone. I begyndelsen er det græsgrønt, men bliver senere grøngult og hvidgult, solsiden regelmæssigt stribet med rosenrød og gulligrosa.
Besøg Aqua Vitae Sydfyn
Aqua Vitae Sydfyn tog de først vaklende skridt i sommeren 2005 med indledende forespørgsler til myndighederne om muligheden for at etablere et mikrodestilleri. Rigtig mange offentlige instanser har noget at skulle have sagt i den forbindelse, men i løbet af efteråret 2006 var de sidste tilladelser på plads og brænderiet kunne begynde. Det første herhjemme med en frugt-brændevinsproduktion af Eau-de-Vie-type.

Aqua Vitae bruger "Broholmer Æblet" til sin helt særlige æblebrændevine.
- Se mere her